(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
DOMÁCÍ PIVNÍ CHLEBÍK S LOVEČÁKEM
Potřebné ingredience
250 ml piva ( světlé, tmavé, 10°, 12° ... dle chuti),
100 ml vody,
500 g hladké mouky ( můžete ubrat hladkou a přidat např. celozrnou, max.150g..),
2 lžičky drceného kmínu,
2 lžičky soli,
1 lžička sušeného droždí,
slunečnicová semínka - přiměřeně :-),
lovecký salám na drobno nakrájený - přiměřeně,
tvrdý sýr - přiměřeně... ale mysleme na to, že po vychladnutí chleba sýr zase ztuhne...
Dobrou chuť :-)))
Postup přípravy
Do pekárny nalijeme pivičko a vlažnou vodu. Na to nasypeme mouku a na mouku ostatní přísady. Droždí doprostřed, sůl, kmín a semínka vždy do jednoho rohu, salám a sýr sypu po celé ploše. Pečeme na základní program....
Dobrou chuť :-))))
Dobrou chuť :-))))
je skoro zamícháno...
před vykynutím...
upečeno...
takhle vypadal mimo pekárnu...
DOBROU CHUŤ... je to fakt mňamka!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dermajetics
(upraveno)
31. 12. 2008, 10:19
Jituš tak jsme měli včera premiéru s chlebem....Měli jsme návštěvu tak se na maso ani nepodívali a brali chlebík ještě teplý. No manža na mě dělá smutné oči, dneska peču znovu Krásného silvestra a vše nej do nového roku
Jitkames
(upraveno)
3. 1. 2009, 10:38
@Dermajetics
Blani, tak to mám velkou radost, že chutná i u Vás ... u nás se taky jí suchý, jenom tak.... Maximálně po vychladnutí si ho namažeme máslíkem
zdenka54
(upraveno)
13. 10. 2008, 16:44
Ten sýr má být nahrubo nastrouhaný?Určitě vyzkouším
Jitkames
(upraveno)
18. 10. 2008, 12:58
@zdenka54
určitě je lepší nastrouhaný než nakrájený na kostky... ale opravdu ho tam dejte trochu, po vychladnutí zase ztuhne, tak ať potom nemáte tvrdý chléb... dobrou chuť
Zrušený účet
(upraveno)
8. 10. 2008, 18:41
Tak ho právě peču,jsem zvědavá
Jitkames
(upraveno)
8. 10. 2008, 20:34
@
Tak mi pak dejte, prosím, vědět!!! U nás se po něm ani nestačilo zaprášit a v práci taky moooooc chutnal .
Zrušený účet
(upraveno)
8. 10. 2008, 23:01
@Jitkames
Tak Vám řeknu,že nejlepší co jsem kdy jedla Ten nemá chybu,je vybornej i bez ničeho,moc děkuji za receptík opravdu mám radost Přeji krásný podzim,mějte se hezky Všem doporučuji
Jitkames
(upraveno)
9. 10. 2008, 9:39
@
tak to mám radost, že chutnal i Vám